Jazykové vzdelávanie učiteľov bude pokračovať aj napriek problémom

19.12.2010 Celý región

Bratislava 17. decembra (TASR) - Ministerstvo školstva pod vedením Eugena Jurzycu (SDKÚ-DS) chce pokračovať v jazykovom vzdelávaní učiteľov aj napriek problémom s financovaním z európskych peňazí.
Problémy národného projektu súvisia so závermi kontroly Úradu pre verejné obstarávanie, ktorá sa uskutočnila v období od 11. decembra 2009 do 7. mája 2010 a týkala sa nadlimitnej zákazky na vzdelávacie služby pre tento projekt.

\"V rámci záverov kontroly skonštatoval Úrad pre verejné obstarávanie zásadné porušenie legislatívy Slovenska, pričom tieto závery potvrdil aj audit Európskej komisie, \" vysvetlil rezort školstva.

Vedenie ministerstva považuje projekt vzdelávania učiteľov základných škôl v oblasti cudzích jazykov za veľmi dôležitý. Projekt spustil exminister Ján Mikolaj (SNS).

\"Jazyková vybavenosť absolventov základných a stredných škôl je jednou z jeho priorít. Ministerstvo je preto rozhodnuté v tom pokračovať a hľadá adekvátne riešenia, aby neboli ohrozené výstupy projektu, \" uisťuje rezort.

Slovenskému školstvu dlhodobo chýbajú kvalifikovaní jazykári. K júlu tohto roka vyučovalo minimálne jeden cudzí jazyk 18.000 učiteľov, z nich bolo asi 1200 nekvalifikovaných.
 

Vyberte región